Menu

Doe jij het weleens in je broek?

En? Doe jij het weleens in je broek? Van angst dan he! Of ben jij zo’n durfal die nergens voor terugdeinst? In dat geval hoef je dit blog niet te lezen, niks nieuws voor jou.

Ik herinner mij een vakantie met mijn (toen puber)kinderen in de Ardennen. Het was zo’n survival vakantie waar allerlei spannende activiteiten op het programma stonden. En sportief als ik ben wilde ik natuurlijk overal aan mee doen.Een van de activiteiten was abseilen. Je weet wel: word je in zo’n kuisheidsgordel gehesen, krijg je een helm op je hoofd en mag je langs een bergwand zo’n 30, 40 of nog meer meter langs een touw naar beneden roetsjen. Eitje? Nou, ik deed het bijna in m’n broek toen ik daar boven stond. Dochterlief, toen 12 jaar, stond al lachend beneden te gebaren en te roepen: “toe nou Mam, dit vind je echt heel gaaf!” Ja, ja dacht ik, zal best.

Maar ja, ik stond maar te twijfelen (terwijl ik heel graag wilde!!) en de mensen die ook naar beneden wilden werden steeds ongeduldiger want ja, ik nam op die manier wel veel tijd in beslag.Nog eens naar beneden kijkend en de risico’s in ogenschouw nemend, hoorde ik mijn dochter roepen: “als ik het kan, kan jij het ook! Kom nou, het is zo gaaf!”En ja, dat was nou net het zetje dat ik nodig had. Dat gaf de doorslag. Zij, mijn dappere 12-jarige die niet verder dacht dan het moment, stond daar beneden immers heelhuids tientallen meters dieper, te glimmen van trots! Dat wilde ik ook!

Nog eens diep ademhalen en hop, daar ging ik! En geloof het of niet, ik vond het SUPERGAAF om te doen. Wauw wat een kick kreeg ik er van. De adrenaline gierde door mijn lijf.Eenmaal beneden aangekomen was ik zo trots op mezelf. Yessss, I did it! #andIdidntdie :-)Ik had mijn grens een stukje verlegd en daarmee mijn horizon verbreed. En last but not least: mijn zelfvertrouwen een flinke boost gegeven.

Hoe is dat voor jou in een spannende situatie? Zeg je dan: “dat is niets voor mij, laat maar” en heb je dan nog maanden spijt?Of beeld je je in hoe het zal zijn als je het lef zou hebben om…….. en is dat dan zo aantrekkelijk dat je het toch doet?Waar ik nu nieuwsgierig naar ben: Wat vind jij spannend om te doen? Andere baan, meer tijd vrijmaken voor jezelf, je uitspreken over wat je echt bezig houdt? Wat zou jou helpen om iets te doen wat je heel spannend vind?

Ik ben heel benieuwd. Uit de reacties haal ik de meest originele en verloot ik vijf keer een inspiratielunch (29 juni a.s.) waar je mij alles mag vragen over moed en uit je comfortzone komen.Ben je erbij?

JA, ik maak graag kans op een gratis inspiratielunch en deel met jou wat ik spannend vind en wat mij zou helpen